Neked is az időhiány a legnagyobb problémád?

Neked is az időhiány a legnagyobb problémád?

Egy felmérésem szerint a legtöbb olvasómnál az időhiány az egyik fő probléma, a legnagyobb nehézség a nyelvtanulásban. Egyszerűen nincs annyi idő az olasz tanulásra, amennyit rá szeretnénk szánni. Ez nem jelenti azt, hogy teljesen fel kell adni az olasz tanulást!

Hogy győzd le az örökös időhiányt az olasz tanulásban?

A legtöbben úgy vagyunk vele, hogy az olasz tanulásnak “neki kell ülni”; azaz kell legalább egy óra szabadidő, hogy egyáltalán elkezdjünk olaszul tanulni. Te is így vagy ezzel?

Tényleg jó, ha rendszeresen, legalább hetente 1-2-szer le tudsz ülni nyugodtan, koncentráltan olaszt tanulni. Viszont ha erre csak ritkán van időd, “sok kicsi sokra megy” alapon kell tanulnod. Minden nap legalább egy kicsit. Hidd el, hogy napi akár 2-szer 3 perc sokkal többet ér, mint heti 1 óra, ismétlés nélkül!

Miért mégsem olyan könnyű ez?

A “sok kicsi sokra megy” tanuláshoz kell egy olyan tananyag, ami erre jól használható. A legtöbb tankönyv, tananyag a “hagyományos” tanulásra lett tervezve, tehát 45, 60, 90 perces tanórákra használható fel jól. Ha az egyik nap elolvasod az olvasmány negyedét, majd csak másnap folytatod, és három-négy nap múlva jutsz el oda, hogy megnézed a szószedet felét, mire már háromszor elfelejtetted, hogy miről is szólt az olvasmány… ez így tényleg nem a legjobb.

Erre egy kiváló megoldás szókártyákból tanulni.

  • Kicsi, pár perc alatt feldolgozható részekre van osztva a tananyag
  • Mégis minden egység önmagában egy egészet alkot
  • Zsebre tehető formátuma miatt naponta többször is beiktathatsz egy 2-3 perces tanulást

 

Szólj hozzá!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.